TEENISTUSKOERAD VÕIVAD VIIBIDA SUPLUSKOHTADES: RANNAVALVETEENUSE HEA TAVA | SISEMINISTEERIUM

Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

ELVA-veepaaste-4

Siseministeeriumi koostatud rannavalveteenuse hea tava lubab teenistuskoertel viibida supluskohtades.

Teenistuskoer peab olema vastava märgistusega ning tohib veekogus ja selle kallastel viibida omaniku või koerajuhiga koos kas koolituse või operatiivsündmuse korral. Märgistus peab olema üheselt mõistetav, näidates, et tegemist on teenistuskoeraga.

See on esimene dokument, mis täidab aastaid kestnud kummalise õigusvaakumi: teenistuskoerad ja nende hulgas ka vetelpäästekoerad ei tohtinud seni mitte mingil tingimusel, nagu kõik muud koeradki, viibida supluskohtades, randades ja avalike veekogude kallastel.

Mõistliku lahenduse leidmise nimel nägi pikka aega vaeva Päästeliidu veepäästetöörühma ja Elva VTÜ veepäästegrupi juht Valvi Väli, koostöös Siseministeeriumi inimestega see ka lõpuks õnnestus. Tänud kõigile.

Dokument on leitav SIIT või Siseministeeriumi kodulehelt.